Grillfest

Sitter hemma hos Oskar nu, vi ska snart grilla. Sen blire Alby och efter det drar ja hem till Ronja!


C

Skrittade fram och tillbaka till brevlådorna, och sen två varv runt hoppvolten. Han kändes faktist ovanligt pigg idag, eller han är ju oftast pigg ute.
Började ganska lugnt i skritt och lite övergångar till trav sådär. Känner att han verkligen trycker sig in mitt mitten, mest i traven och i vänster varv. Och i höger varv tappar jag yttersidan och ist och han trycker sig utåt. Lite svårt att beskriva, men aja.
Till slutet gick det bättre än vad det brukar gå.
Orkar inte skriva nått mer.
Det var sista gånen jag red honnom, sen åker han hem igen.


Friday!

Hej, idag efter skolan så åkte jag, Hedda och Ronja till trollbäcken för att sola. Vi solade 20min den här gången, trodde att jag skulle bli brunare. Men tydligen inte... Sen åkte vi vidare till stallet för att jag skulle rida Calle. Påvägen dit tänkte vi lifta med en snygg killle, men ångrade oss. (skriver om de i ett annat inlägg) Vi var där några timmar, det gick ganska fort eftersom dom hjälpte mig med höpåsar å borstning och sånt. Vi hade lite bråttom för att vi skulle på bio senare på kvällen och vi skulle hem å äta och lite sånt innan vi åkte igen. Påvägen hem från forsen fick vi sjuts av Karin från stallet. Det tar minst 20 min att gå hela den vägen, och med bil tar det 4 min, så självklart att vi åkte med henne. Så precis när hon hade släppt av oss vid Alléplan så kommer vår buss, vilken tajming alltså! Sen när vi kommer till centrum behövde vi bara vänta i nån minut innan våran andra buss kom. Grym tajming alltså! Skyndade oss hem å käkade och åkte sedan vidare in till gullmars.
HIF - IK Brage hade inte slutat då, men om vi hade tagit den senare bussen så hade det varit kaos på gullmars av alla hulliganer från matchen. Men som tur va så vann Hammarby (såklart). Tog tunnelbanan vidare in till medis, där bion gick. Vi såg Water for Elephants, den var skitbra. Satt å grät flera gånger under filmen. Rekomenderas starkt!


Kväll!

Har knappt pluggat nått alls idag, vilket jag faktiskt hade tänkt att göra. Istället har jag suttit framför datan å latat mig, fixade lite på min kompis design, så känner mig lite duktig iaf! Nu på kvällen drog jag ut med Ronja på en liten powerwalk, blev några kilometer iaf, även fast vi inte hade den bästa takten kanske. Men jag tyckte vi var duktiga. Imorrn ska vi åka å sola, samt till stallet för att rida Calle. Hoppas på att komma hem tidigt denna fredag. Och på lördag är det ju Valborg. Har inte bestämt helt var jag ska göra eller vara. Vad ska ni göra på Valborg då? Fest?


Fanfar

Min kompis Linnea ska nu sälja sin ponny. Han heter Fanfar och är född -04, alltså är han 7år nu och 143cm i mankhöjd.
Hon köpte honnom när han var 1 år, och har alltså ridit in honnom alldeles själv. Jag själv ridit honnom 1 gång, då i ridhuset på TRF. Detta var då två/tre år sedan, kommer inte igåg exakt. Men iaf, han har lätt att gå på tygeln och även lätt för sig att gå i form.
Han är en jätte snäll ponny som skulle passa en ryttare över 12 år iaf, som vill ha ett projekt i framtiden. Han har inte startat så många tävlingar med Linnea, därför att hon har velat spara honnom  och dessutom för att hon är för gammal.

Så om ni känner någon som ska skaffa ponny, så vill jag tipsa er om denna!




Länk till annonsen: http://www.hastnet.se/hastmarknad/sok/annons.php?aid=471923


Torsdag, Tjugoåttonde April

Som ni har märkt så har jag absolut ingen bra fantasi när det gäller rubriker.
Har haft en riktigt tråkig dag idag i skolan. Torsdag är den allra värsta dagen på veckan, i skolan alltså. Vi går från 8.25 till 15.20. Men på ett sätt är denna dag bra, för då vet man att det är fredag imorrn!
Ska bara skriva klart detta inlägg, sen ska jag fortsätta läsa min bok. Den ska vara utläst imorrn, och då ska även bokrecentionen vara klar. Och jag har ca. 80 sidor kvar. Fyy på mej som inte läste något under lovet!


The scars of your love remind me of us

Har helt klart fastnat på Adele's låt Rolling in the Deep, så nu vet ni det. Intressant fakta, vet. Har varit ute med hunden nu på kvällen, ned till vattnet. Solnedgång och allt. Jättemysigt, bara jag och vovven, skönt att rensa tankarna sådär ibland. Och nu ska jag fortsätta plugga.
(Hittade inga gamla bilder eftersom den datan inte starta)


Onsdag, Tjugosjunde April

Hade min första dag i skolan idag, eftersom vi hade ledigt igår också. Bara massa chill ämnen, som varje onsdag alltså. Har inte gjort något speciellt nu när jag kommit hem, men ska nog börja plugga snart annars blir mamma & pappa arga när dom kommer hem. Men innan det tänkte jag gå upp till pappas kontor och kolla igenom gamla datan på gamla bilder, så håll utkik. Kanske kommer upp några snart!
Gammal bild på mej. Spanien -02


C & F

Fick skjuts av carro och hennes mamma till stallet idag.
Mockade och fixade påsarn åt båda hästarna (issa fixa hinkarna).

Calle:
Fixade Calle inför träningen, skrittade fram inne i ridhuset. Bara filippa var därinne när jag började rida, sen gick hon och då blev jag själv en stund. Men bara efter några få minuter droppade det in fler å fler och tillslut var vi runt 5 st därinne. Det låter inte som så många, men vårt ridhus är så pass litet att det blir fullt om man är fler än tre. Men Calle var jätte duktig och lyssnade jättebra, dock hade jag inga sporrar. Hans yttersida börjar stärkas mer nu, och man börjar verkligen känna att man får stöd där nu. Tycker att han har utvecklats ganska mycket de här två/tre veckorna. Skrittade av honnom ute, då det var hyfsat fint väder.

Fabienne:
Sen gick jag in och borstade av honnom lite snabbt och ställde in honnom i boxen och tog ut fabienne istället. Borstade bara av henne lite snabbt. Skrittade ut barbacka till ridskolan å tillbaka, ett varv runt hoppvolten och sen bort till vägen och tillbaka till stallet. I början var hon jätte spänd, tittig och gick i hög form. Men på tillbaka vägen fram ridskolan blev hon lugnare och sänkte nacken. Hela vägen hem och resten av ritten hade hon en låg och fin form. Kände lite på traven runt hoppvolten. Hon var lugnare än vad jag trodde, men ändå lika på som vanligt. Avslutade med att skritta fram å tillbaks till vägen. Så kom det fram en jätte söt tjej på cykel å ba: - vad heter hästen? -fabienne -ååh, så det är hon som är fabienne. Va fin hon är! Gullig liten tjej alltså! Sånt blir man glad av! :)


Tisdag, Tjugosjätte April

Gick upp vid tio imorrse, men haar inte käkat frukost än, eller jo. Har nästan käkat upp mitt påskgodis nu. Nu sitter jag på balkongen uppe vid övervåningen. Längesen jag satt här faktist, men halva balkongen täcks av skuggan från staketet, så de är därför. Men idag var det mycket varmare här uppe än på altanen där nere.  Hade tänkt att ligga å pressa i solen idag med. Men det var inte alls lika varmt idag som igår. Å så blåser det dessutom, men nu blev det lite varmare så då går jag ner till altanen istället!

Ska även till stallet idag. Få se vilka hästar de blir att rida idag. Dessutom vet jag inte om Fabi är igång än, men annars blir de nog de två nya, men vi får se. Bloggar mer ikväll när jag kommer hem!


Måndag, Tjugofemte April

Gick upp vi halv tolv idag. Brukar aldrig sova så länge, men det var skönt. Även fast det känns som om man har sovit bort halva dagen. Legat i solen och pressat hela dan, så har blivit lite brunare! Har även försökt att läsa min bok som ska vara klar denna vecka, men den är så sjukt se. Kommer aldrig hinna läsa ut den. Pappa fyllde år idag, så grattis till honom. Orkar inte skriva nått mer nu, så godnatt!


Bilder från Konfan i helgen

Äggmålning
Hanna, Ronja och Jag
Hemsk bild, men vi bjuder!
Hanna och Ronjas Ägg


Vissa bilder har jag tagit, sen har Hanna och Ronja tagit några


Kvällen

Igår kväll käkade vi första middagen utomhus, mysigt! var sen med Ronja ute på Notholmen. Här kommer några få bilder.
Hennes är lite renare än mina, hehe.
Middag


Påsk Läger, Tyresö Kyrka

Har ju som sagt varit påsk läger med konfirmationen hela påskhelgen. Har varit superkul, så är kommer ett litet sammandrag från helgen.

Fredag: Började med Gudstjänst på morgonen, dötråkigt eftersom de va Långfredagsmässa. Så alla hade typ svart på sig och det var som att sitta på en begravning -.- Efteråt hade vi lite lekar och sånt, kommer inte riktigt ihåg, hehe. Vi käkade även lunch där, de blev lasangne. Åt utomhus i solen med Ronja, Hanna, Simone och Alexandra. Vi slutade vi fyra, sen hade jag gäster på kvällen och efter det kom Hanna och Ronja hem till mej så såg vi på film, det blev den vanliga Allt För Min Syster.

Lördag: Tog en liten sovmorgon, åt massa godis, Ronja och Hanna gick hem. Men kom tillbaka med packning några timmar senare. Fick skjuts av pappa till kyrkan. Vi började med att meditera, höll på att somna, sen skulle vi spara alla bra tankar och sedan gick vi in till verkstaden och målade alla  saker på ett stort vitt papper. Efter det så fick vi måla ägg som vi hängde upp i träden sen, haha! Efter påskäggsmålningen så fick vi påskmiddag. Och efter middagen så bakade vi oblat och sedan vart det en symbolsvandring i kyrkan och vi provade även kåpor. På kvällen vart det brännboll, se gick vi på vandring ner runt i slottsparken och lite runt där. Det var superläskigt! Sista stationen på vandringen var korvgrillning på Notholmen. Vi hade jättemysigt och satt på bryggan och lyssnade på Felix's knäppa historer. Sedan bar det av mot kyrkan. Vi hade fackeltåg påväg dit. Gudstjänsten var lång och tråkig, höll verkligen på att somna. När vi kom ner till församlingshemmnet så fixade vi alla madrasser och sånt och sedan satte vi oss och prata ute vid borden. Jag var uppe till 5 på morgonen med killarna. För att resten av tjejerna gick å la sig vid 4. 

Söndag: Gick upp och åt frukost och plocka ihop alla saker sen hämtade pappa oss!


God natt!

Sitter i soffan och bloggar från iPhonen, har äntligen kommit på hur man gör, (wiihiiee). Sitter och ser på nått matlagnings program, men ska nog gå och lägga mej nu. Gick ju å la mej fem imorrse och gick upp kl 9. Så alltså fick jag bara fyra timmars sömn, så jag är super trött just nu. Jag som hade tänkt att gå å lägga mej jätte tidigt så att jag skulle få mycket sömn, men icke! Ojojoj vilket meningslöst inlägg det blev känner jag. Nu ska jag borsta tänderna sen sova! Glömde förresten skriva att jag och Ronja var i slottsparken och ute på notholmen med hundarna nu på kvällen. Vi var ute i 2 timmar, det tar alltid minst 2 timmar när vi ska till notholmen, vi går lite segt hehe. Hade även skrivit ett halvfärdigt inlägg om konfa helgen, men hann inte klart så fortsätter imorrn när jag är pigg och orkar starta datan. Gonatt :)


Foto: Dalarna

'
Vilken tyckte ni var finast? :)


Lördag, Tjugotredje April

Vi vakna vid tio ungefär å gick ner å käka frukost vid kvart i elva, men nu har dom gått hem. Ska städa lite i rummet nu, sen fixa mej så skjutsar mamma oss till kyrkan. Vi kan gå, men det blir så tungt med alla saker.
Har precis fått mina 4 påskägg! Jättegott mmmm, så sitter å svullar godis i min säng nu.
Myser i min söta tröja!


Cam bilder från igår

Lite bilder från igår, tror inte Ronja blir så glad om jaf lägger upp vissa av dem, men vi år se. Dom är ju inte så hemska.....elller? :) BARA MASSA DRIV BILDER!

Tänk att man alltid blir så snygg på bild....
Lite synd att Hanna inte ville vara med på nån bild :(


Godnatt

Har inte skrivit på ett tag, men ronja råka kryssna ner internet när jag skrev mitt senaste inlägg så orkade jag inte göra om det. Var iaf i kyrkan idag, va på gudstjänst och sen så körde vi lite lekar, pysslade och såg på teater. Väldigt chill dag. Nu ska jag låta hanna och ronja sova så att dom slipper höra ljudet av knapptryckningarna. Måste bara säga att det känns som sommar nu när man kan sova i endast underkläder och öppet förster! :)


Oberon Equestrian

Nu blire ett önskeinlägg som Sandra ville att jag skulle skriva Sandra.

Hon ville att jag
skulle skriva lite om stället där jag köpte min ridhjälm.
Jag köpte min Charles Owen hjälm på Oberon Equestrian. Butiken ligger i England, och sidan är på engelska. Tycker att det var lite svårt att förstå vissa saker när vi skulle beställa, typ som Ort/Stad och sånt som man inte förstodd skillnaden på.

De hade mycket annat billigt, så som hjälmar, kepsar och jackor. Dock så var ridbyxorna inte alls snygga, nästan bara dyra knäskodda. Tycker att butiken var jätte bra, frakten tog 1 vecka, vilket var jätte bra. Det enda dåliga är väl att det står på engelska. Men om ni använder Google Chrome så kan den översätta sidan åt dej.
Samt billig frakt.
Oberon Equestrian

Rekomenderar butiken starkt!


Påväg hem!

Tja alla mina söta bloggläsare! Sitter nu i bilen påväg hem till Stockholm igen. Har varit skönt att vara här uppe i några dagar å bara vilat upp sig. Älskar Dalarna, så himla mysigt. Funderar faktist på att köpa en gård i Leksand, Rättvik eller Älvdalen och flytta dit när jag har gått klart gymnaiet. Bo där ett par år, sen åka ner och jobba i Alperna och sedan flytta hem till Stockholm igen för att plugga till polis. Mamma tyckte att det var en super idé, så vi kanske ska börja titta om vi hittar nån gård och köper den redan nu, eller flyttar tidigare. Ja, alla hus som inte ligger centralt i Dalarna är inte så dyra, kostar bara upp mot miljonen. Åh, är ju lite taggad nu faktist!
Nån som är på idén och flyttar med mig?

Btw så har jag ganska tråkigt, så önska inlägg så blir ni länkade!


Onsdag, Tjugonde April

Har åkt moppe heeeela dagen idag! Så har super ont i min rumpa nu! Åkte både i skog och på vägarna. Ramlade me moppen inne i skogen, så skrapade upp lite av knät, men de gör inge. Åkte lite nere vid älven och uppe vid fäbodarna. Axels kedja hoppade precis när vi skulle svänga ut på stora vägen mellan Brunnsberg och Åsen, så pappa fick komma och hjälpa oss. Hehe, sen så ville inte min moppe starta, och när den väl startade så dog den direkt. Då hade jag glömt soppakranen, som vanligt. Hände typ 5 gånger.  Lite osamanhängande text, men jaja. Har lite bråttom, måste plugga och kolla på tv, samt äta glass :)
Hade tyvärr ingen bild från idag, alla ligger ju på kameran. Men imorrn åker vi hem så då laddar jag över alla bilder :)


God Morgon!

Gick upp för nån timma sen, har bara hunnit äta frukost och sitta här framför datorn. De är jätte fint väder ute, så ska snart ut å mysa med hästen och sen så blire en tur på moppen med axel. Måste bara tanka först. Fattar inte sånt där med 2 % olja sen resten bensin sen så dubblar man det och blablabla. Kommer  aldrig fattar det där!
Jag och fabienne förra våren :)


Tisdag, Nittonde April

Ööööh, nu är jag verkligen helt slut efter dagens skidåkning då vi har köttat i backarna. Har även varit ute med hunden i en timma när jag kom hem. Påvägen hem från promenaden i byn så kommer det först grannens tama rådjur fram å vill hälsa och är jätte nyfiken, men då får min hund värsta utbrottet på rådjuret så att den blir rädd, suck! Sen så kommer ett av grannens får fram och är supersöt och nyfiken och vill hälsa, men då får min störda hund ett utbrott och börjar skälla på fåret också. ÅÅh man blir ju så irriterad på honnom ibland!
Nu sitter jag i soffan i köket å äter popcorn å dricker påskmust. Livet är härligt!

Hej jag ser helt efterbliven ut....!


Trysil

Idag åkte vi över till Norge, vi åkte vid halv åtta och var framme lite innan tio. Så när vi skulle betala liftkorten så strular banken så att kassan inte fick bankkontakt så vi inte kunde betala, så då gick vi till en bankomat. Men det var samma sak där, Jävla Norge! Sen tillslut så funkade det och vi fick våra liftkort. Åkte genom hela systemet på bara nån halvtimma/timma. Trysil är ganska litet och påminner lite om Romme sådär. Från en topp till en annan. Iof åkte vi inte igenom hela systemet för det var massa barnbackar lite längre bort som vi struntade i att åka, bara bortkastad tid.

Åkte lite puckelpister och lite långa sköna transportsträckor som man kan leka lite på. Lite kul sådär, åkte med pappa och Axel då, sen efter lunch så bytte vi med mamma så att hon fick åka istället för pappa. Eftersom någon måste ta hand om hunden medan vi åker.

Med mamma åkte vi lite lugnare och försiktigare i lite lättare backar. Ramlade även två gånger på eftermiddagen, haha! Riktiga pinsamt-dåliga fall också. Det första i en röd backe där detvar en kör sakta skýlt, så jag skulle bromsa.

Men det var sorbé-snö, så det blev lite tungt så ramla jag. Typ samma sak hände andra gången när jag skulle göra en halv vändning (till bakåt) så fick jag felskär och fastnade i sorbén. Ramlade och fick snö innanför hjälm, skidglasögon, byxor och jacka! Inte skönt! Mina ben och armar var åt alla håll, hah fyfan alltså! tur att vi var dom enda i backen!
Alltid pappa å förstöra bilden med att zooma in, så att de blir sump kvalité :(
Dessutom suger fokusen på iphonen när bilden zoomas in...


Fråga till er!

Nu har jag en fråga till er. Vad tycker ni är snyggast, skuret eller oskuret shabrak. Då menar jag alltså den främre delen som är skuren efter sadeln. Själv vet jag inte riktigt vad jag tycker, om det är snyggt eller inte...
Till vänster ser vi det oskurna shabraket från Modern Horse
Och till höger har vi alltså det skurna shabraket från Hööks

Jag är borta hela dagen imorrn. Så därför tycker jag att ALLA skriver vad ni tycker.
Är det fult eller snyggt? Fördelar eller nackdelar?


Om Calle

Fick en fråga från Carro om hur Calle är att rida.

Har ju bara ridit
honnom tre gånger än så länge, men det blir fler.
Har inte ridit honnom med sporrar eller spö än, för vi ville se hur han bjuder utan nåt extra. Han är pigg men seg. (Lite konstig kobination.) Men han reagerar inte så bra på skänkeln, så man får banka på mycket. Lyssnar mycket bättre på tygelgagen. Vilket jag inte tycker är så bra. Själv tycker jag att man ska rida med skänkeln och inte lika mycket med handen. Han är ganska lätt att få i form, om han vill jobba. Han sänker sig lättare i vänster varv, men tappar yttersidan då. Så man får jobba med att få med yttersidan. (Det är mest i vänster varv) Han är ganska rolig, men jag blir lätt irriterad när jag rider honnom för att han går sin egna väg istället för att göra som JAG säger att han ska.


Måndag, Artonde April

Gick upp vid halv elva imorrse, riktigt skönt att få sova länge. Ha inte gjort så mycket idag förutom att åka moppe och hoppat lite med min hund. Vi åkte upp till Brindberg, ligger en mil hemmifrån ungefär, sen tog vi en tripp till grus gropen, den är sjukt stor! Iaf så övningskörde vi lite där, köra mellan koner och lite sånt. Vägen dit var helt hemsk. Det var is och snö nästan överallt. Och där det inte var varken snö eller is så var det lera. Usch, stackars min lilla moppe! 
Imorrn är planen att åka över till Trysil i Norge. Ska bli kul att åka skidor igen, var ju en och en halv månad sen sist! Någon som har varit i Trysil?
Min brorsa idag.


Söndag, Sjuttonde April

Kom fram hit vid fem-sex tiden, kommer inte ihåg riktigt. När vi kom åkande på infarten så var det änder och gess i den lilla sjön vid vår tomt, de hade rymt från grannarnas gård, haha! Har kört lite hoppning/agillity med hunden, och det blir mer imorrn. Han var helt överlycklig över att det fortfarande fanns pyttelite snö kvar här uppe!

Sen tog jag och Axel en liten tur med våra moppar. Alltså min gamla. Har inte köpt den nya än, eller tagit AM kortet. Men ska göra det snart. Fast här uppe finns det inga poliser ändå, och jag kör inte omkull heller. Så det funkar här uppe iaf, men inte när man kommer ner till Stockholm igen... Bloggar mer imorrn. Jag lägger upp alla bilder från kameran när jag kommer hem, och så länge får ni nöja er med bilder från mobilen! :)
Min glada vovve :)

Blev lite glad nu
när jag såg att statestiken har gått upp ungefär dubbelt så mycket som igår! Super kul! Gilla mej på bloglovin också! Knappen finns under min profilbild här på bloggen. (Menyn på högersidan, högst upp)


DISS

Måste ge en diss till dessa John Whitaker ridbyxorna.Tycker att de är extremt fula. JW brukar designa fina ridbyxor, och även andra plagg. Men det här måste vara de fulaste de någonsing har gjort. Byxorna hade nog kunnat vara hyfsat okej om de inte hade gjort så att skoningen gått så långt fram, det ser helt sjukt ut. Och dessutom autografen som är så stor, det är inte heller snyggt! Blir en fet DISS till dessa byxor!
Vad tycker NI?


Lalalalalalalalalalalalalala

Update: Nu är vi i Leksand och snart framme hos min mormor, sen kör vi vidare till Älvdalen. Bara ca. 10 mil kvar. Så skööönt! :)


Galopp Film från Igår



Detta funderar jag på att beställa hem.

Vad tycker ni, var det snyggt? :)


Segt Internet

Sitter i bilen påväg till landet nu och internet går sjuuuukt segt! Vi har precis passerat Enköping, så vi har en bit kvar. Har ingenting att göra. Så är det något önskeinlägg som ni vill ha? :)
Snart sommar!


Calle



Stillbilder från Filmer

Hehe, nu ser man hur liten jag är bredvid Oscar....


Lördag, Sextonde April

Kom till stallet vid 3 ungefär och började med att mocka åt Calle, Oscar och Råttan, fixade sedan hinkarna och sen hjälpte jag Cornelia och Lisbeth med insläppet.


Började med
att longera Calle, hade inspänning på yttersidan så att han skulle släppa den bogen lite. Han var jätte duktig, efter det så hoppade jag upp och red en stund. Han var lika jobbig som igår. Hade hoppas på att han skulle vara lite lugnare och mer fokuserad idag, men icke. Han var dum och formen var katastrof. Det såg nog väldigt hemskt ut. Hoppas det går bättre nästa gång verkligen. Men i vissa stunder var han jätte duktig och jobbade på bra.


Longerade Oscar
i början också. Kul å se hur han är från marken. Hans steg ser väldigt tunga ut när man kollar på honnom, men en helt annan sak när man rider. Han var lika igår som idag ungefär, stel när man ställer igenom honnom. Han var lite piggare idag, så han sprang mest istället för att jobba.  Men tyckte att det gick ganska bra iaf.
Bilderna från idag :)


Stallet nu!

Ska bara ringa carro och Hedda, för dom skulle följa med. Iaf Hedda, men Carro viste inte om hon kunde. Så farmor skjutsar dit oss! Så ikväll kommer det ännu mer bilder och filmer ;)
Taggad tjej, hehe!


Filmer från Igår

Orkade inte ta bort ljudet, så ni får stå ut med det! :)


Möte strax!

Om tio minuter ska jag vara hos carro, så måste skynda mig nu. Men vi ska iaf på ett åkarmöte, vi kanske ska starta upp ett junior team i stockholm, med åker från andra klubbar, så då ska vi träffa dom idag!
Bild från igår.


Lite bilder från Idag

Longerar Fabienne
Jag och Calle

Jag och Calle






Vet redan att min sits är katastrof, så bry er inte om den! Filmerna kommer imorgon!


Fredag, Femtonde April

Tråkiga lektioner idag i skolan, som vanligt. Förutom att dom är skitchill på fredagar, eller iof så har vi två timmar matte innan lunch så de är ju inte så nice. Efter skolan gick jag och Hedda å köpte pizza som vi tog med oss till stallet, sen tog vi bussen till stallet och min tränare Isabelle hämtade oss där. Direkt när vi kom dit så bytte vi om och sen käka vi och sedan mocka. 

Vi började med att longera Fabienne, hade inspänningar på henne så att hon skulle jobba lite, men hon var helt galen i vänster varv och bara sprang, sen bytte vi över till höger och då var hon super duktig!


Sen tog vi in Calle från hagen, och han var helt galen, ganska hingstig och började studsa på stället. Fixade i ordning honnom lite snabbt, longerade honnom nån minut bara innan jag började rida. Han var inte alls lika fin som  i tisdags. Idag var vi ju ute på dressyrvolten, så kände att han inte koncenterade sig lika bra som inne, dels för att det finns så mycket och titta på, och dels för att det är så mycket andra personer och hästar runt omkring. Han var ganska tung idag, och ganska jobbig. Lyssnade inte alls bra på hjälperna och det resluterade till att jag blev trött och sur på honnom. Och det gjorde saken ännu värre. Formen var lite halv okej, kunde varit bättre om jag hade kämpat på. Men nöjde mig med det som blev.

Vi longerade Oscar lite bara innan jag började rida honnom också. Även fast han är runt 1.80 så var han inte så mycket häst att rida. Han har varit polishäst, och därmed hade han lätt att gå på tygeln, fast även formen var också fin. Jätte mysig häst att rida, gjorde inget dumt. Det jobbiga var att han har svårt med ställningarna. Det kändes, han var helt stel i hela nacken är jag skulle ställa lite bara. Tänkte jobba lite med det imorrn, så att jag får loss det lite.


Behöver Tips: Ridbyxor

Dags för mig att köpa nya ridbyxor snart. Har bara mina fejk manchester ridbyxorna från Horze just nu. Alla mina andra är det hål i, antingen på knäna eller i rumpan (hehe). Tycker att mina ridbyxor som jag har nu är riktigt sköna. Dom är hyfsat höga i midjan, vilket jag tycker är både snyggt och skönt, de sitter tajt, snyggt och skönt. Men nu är det dags att införskaffa sig ett par nya. Helst ett par beiga/grå-beiga, höga helskodda och under tusenlappen.

Det skulle vara super om någon hade något förslag att komma med. Isåfall är det bara kommentera i detta inlägg! :)
Har kollat in dom här, från Horze för bara 713:-

Snygga tycker jag, men jag vet inte om jag vågar beställa hem ett par ridbyxor från internet. Jag vill alltid prova byxor innan jag köper dom, men det är ju iof bara att skicka tillbaka om dom inte sitter bra eller inte är snygga. Men ni kan väl tipsa mej!


Don't fall in love with someone in the same class as you

Har varit på samtal nu, om mina koncentrationsvårigheter. Gick väl sådär, hoppas på att få det lite lättare och lugnare i skolan nu framöver.
Imorrn blir det stallet, och även på lördag. Och hedda följer med så då blir det både bilder och filmer.  Bloggar inget mer än imorgon kväll, men kan ju slänga in lite tidsinställda Hiss/Diss inlägg!


Plugg

Just nu sitter jag och pluggar till det gigantiska No-prov som vi har imorrn. Just det ämnet som jag har svårt för dessutom, men jag försöker så gott jag kan. Och snart kan jag nästan alla G mål, även fast jag pluggat sen i söndags, och gjort de flesta läxorna. Men hoppas att det går bra för mig imorrn provet, detta blir nog det sista inlägget för idag så skriver jag imorgon kväll istället, kanske slänger upp något tidsinställt inlägg om jag hinner. Jaja, nu ska jag iaf fortsätta plugga!


DISS

Såg att ni tyckte väldigt olika om stövlarna som jag dissade. Så nu väljer jag något som jag tror det flesta också dissar, nämligen Short Chaps. Jag tycker inte att det är fint någon stans. Det ger inget bra stöd alls. Hade chaps för cirkus ett år sedan. Innan jag införskaffade mig mina stövlar. Man känner verkligen skillnaden på stödet. Nu skulle jag aldrig rida i chaps!
Chaps från Hööks, 279:-
Rider ni med Chaps? Vad tycker ni och varför? HISS eller DISS?


Tisdag, Tolfte April

Skolan idag var lika tråkig som vanligt. På musiken övade vi bara på saker inför provet imorrn. Samma sak på No lektionen. På bilden så gjorde vi påskkort. Direkt efter skolan så skyndade jag mej hem så att jag skulle hinna ut med hunden innan jag åkte till stallet. Så tog en promenad på 20 min innan jag åkte. Hann inte äta något, så jag var super hungrig när jag kom till stallet! När jag kom dit hjälpte jag isabelle med insläppet, när jag just hade hämtat fabienne ur sin hage så kom Marie förbi med sin svarta unghingst. Då fick hon värsta dampet och började stegra och bocka. Då tog isabelle henne så tog jag hennes häst istället. Mockade sedan åt båda hästarna och gav Calle en ny torv. Jag borstade honom i typ en timma, sen gick jag ut i ridhuset. Tog med mig longeringslina och gramanen ut till ridhuset. Jag började med att longera honom i båda varven och alla gångarter. Jätte duktig förutom att ytterbogen faller utåt lite för ofta och att bakbenen inte hänger med. Efter det så hoppade isabelle upp på honom och skrittade honom lite, sen tog jag över. Han var inte alls som jag hade tänkt. Ganska seg, så man behövde vara rätt så på hela tiden. Formen var mycket lättare och enklare väster varv. Då han var lite mjukare i det varvet. Jätte rolig häst att rida. Fick inte med mig någon som kunde filma/fota idag. Men på fredag, lördag och kanske söndag ska jag dit igen, så då ska jag be någon filma och fota! Då ska jag även rida isabelles nya stora häst, på 180cm.Hon är bortrest i helgen, så då blir det mycket stall :)
Äntligen en sadel som passar för min feta rumpa! Helt ny är den dessutom!


Måndag, Elfte April

Skolan var som vanligt idag, samma gamla tråkiga! Detta hadde jag på mej idag!
Titta vilka små fötter, haha!
-Randig Tröja, H&M
- Jeans, Zoul (MQ)
- Jacka, Sisters
- Skor, Converse

Nu ska jag plugga, hela dagen!!
Hur många inlägg vill ni att jag gör per dag? :)


DISS

Idag blir det en liten diss till: Mountian Horse Supreme High Rider
Just för att jag tycker att det inte är några specilella stövlar som sticker ut i mängden om man ska betala 3799:- för dom. Då kan man nästan få ett par fina Cavallo stövlar för ungefär samma pris. Så det bli en fet DISS till dom stövlarna, och även själva märket Mountain Horse. Som jätte ofta gör stora fula och klumpiga stövlar!
Vad tycker ni?


Mina Födelsedagspresenter

Som jag fick för två veckor sen. Men jag har bara inte orkat ladda upp bilderna så dom kommer nu.
DKNY parfym
Röda Converse

Halsband

Halsband

Alla bilder är det copyright på!

+

Calvin Clein trosor
Björn Borg Trosor
Calvin Clien Väska + Plånbok




Nya Hästen: Kalle

Nya hästen som jag ska hjälpa min tränare att rida nu ett tag framöver! :)
Ska rida honnom för första gången nu på tisdag. Ska se om nån vill följa med och fota! :)


Bilder på Caroline & Waphine

Några bilder från igår. Min kamera är verkligen sämst inne i ridhus, så nu när det är vår så blir det lite bättre bilder utomhus. Men här kommer dom:
Oj, var visst bara tre bilder som vart bra. Tur att uteträningarna börjar snart!
Hennnes blogg hittar ni här----> HÄÄÄÄÄÄR!


Sova!

Nu med cigarrök över hela huset och glas och flaskor överallt så hade jag faktiskt tänkt att sova. Så hjälps jag och min brorsa åt imorrn. Nu har dessutom alla gått hem, fan va skönt, nu kan jag äntligen sova!


9 april

Va i stallet idag. Mockade åt båda hästarna. Tog in Kalle till stallet och borstade lite på honom, gick tillbaka med honom till boxen igen och sen så gick jag ut å kolla när carro red. Det såg bra ut, förutom att hon inte såg helt fräsch ut på vänster bak. Har precis duschat och käkat hamburgare till middag. Nu är Edwin, Allex, Mickis, Allex, Oskar, Axel här.


Hockey-------> Golf

Har precis sätt klart hockey matchen mellan Sverige- Tyskland, som sverige vann med 2-0. Kollat lite golf också. Nu kom min brorsa hem, så nu sitter jag och han å ser på nån åttiotals film som går på tv just nu.  Btw så har min otekniska pappa just skaffat sig en iphone 4, fattar inte riktigt om han kommer förstå hur den funkar (när han inte ens kunde göra mellanslag i ett sms på sin förra mobil..) Suck alltså.


Storm

Vaknade lite sent imorrse men hann i tid till idrotten iaf. Gick hem till jesper med han och victor på lunchrasten hämtade pengar och gick tillbaka till skolan. Fan, va längesen det var jag var där! Denna dag var lika tråkig som alla andra långa och tråkiga torsdagar. Har tre språklektioner efter varann på eftermiddagen. Nu när jag kom hem har jag bara suttit vid datan, kollat på tv och ätit lite. Blåser riktigt mycket ute nu Har satt på spotify så slipper jag höra ljudet av blåsten, och det känns dessutom som om hela huset ska blåsa bort!


6e April

Blev ingen jogging innan middagen, så jag funderar på att dra ut nu istället. Men det känns som  det börjar bli lite mörkt, och då vill jag inte springa, för de är skog (typ) överallt hemma hos mig. Sitter vid datan med kläderna på mig och redo att gå ut, ska bara låta  maten sjunka ner så att jag inte får håll.
Tagg bild, innan träningen med Ronja i söndags!


Galet väder!

Idag var vi å simma med skolan. Först skulle vi simma 500meter, alltså 20 längder. Sen skulle vi livrädda en docka på 30kg. Det gick faktist jättebra. Efter det så var vi kvar en stund i vattnet, bastade och gick sen till bussen.  Jag och ronja gick in till donken och köpte den där Oreo-glassen. Den va jätte god, när vi åkte hem igen så började de regna. Som tur va skulle vi ändå tillbaka till skolan och hämta hem lite läxor, när vi gick hem efter det så slutade det regna. Nu är det jätte fint väder, och jag ska nog ut och springa. Hoppas det är ljust länge idag, eftersom jag inte har bestämt om jag ska ut nu innan middagen eller efter, men det blir nog nu innan. För jag har engelska läxa tills imorrn som jag måste fixa.


Snäll Mamma

Idag kom snälla mamma hem med ansiktsrengöring åt mej. Demons & Angels
1. Återfuktande kräm, används efter den andra.
2. Gel som gör ren huden från pormaskar.

Ska se hur den funkar, hoppas att den är bra. Min förra Nivea Refreshing Cleansing var jätte bra, men nu hittar jag ingen stans som säljer den. Nån som vet om den fortfarande finns att köpa?
Använde den bara i duschen på kvällarna, och jag tyckte att min hy blev mycket bättre!
Hon köpte även ett par hörlurar, så att jag får det lite lättare att koncetreca mig i skolan. Senaste veckan har varit katafstof, då mina iPod lurar har varit trasiga.


Tömkörning 5e April

Idag tömkörde jag lilla ponnyn. I början gick det jätte bra och efter ett tag fick jag jätte bra kontakt med henne och hon lyssnade fint. Då jag mest jobbade henne på volt, sen tog vi lite på spåret också,  som inte alls gick lika bra. Hon blev mäst rädd, för att tömmarna låg på rumpan, haha. Tog lite i andra varvet också, men då hade hon tröttnat lite och var inte alls sammarbetsvillig. Kanske även för att två till hästar var där inne. Nästa vecka kommer veterinären och kollar på ryggen, så kan vi se när vi kan börja rida på henne igen.
jag och fabienne innan tömkörning
Bild från idag


Bara jag som älskar att plugga?



Måndag, Fjärde April

Lång dag idag. Gick upp tidigt för att lämna hunden på dagis. Sen när jag skulle åka hem så var det sjukt mycket folk på bussen och man fick nästan lite klastrofobisk-känsla. Nog ett skäl till varför jag inte åker buss så ofta är för att det är mycket folk överallt och man måste trängas. Gick hem igen och sedan tillbaka till skolan. Supertråkig dag idag i skolan. Sen hade vi en slags redovisning för killarna från Finn Upp från KTH med våran uppfinning. Såklart gick ju inte våran vidare. Har även haft utvecklingssamtal idag. Satt i en timma och en kvart. Min mentor är så himla seg! Man blir ju riktigt irriterad på henne! Nu har jag precis käkat middag och ska plugga franska hela kvällen hade jag tänkt, riktigt kul....eller inte.


God Morgon

Precis käkat frukost. Ska fixa  mej snart, måste åka och lämna hunden på dagis och sen vidare till skolan. Ojoj, nu dör batteriet på datan vilken sekund som helst! Bye!


God Morgon

Precis käkat frukost. Ska fixa  mej snart, måste åka och lämna hunden på dagis och sen vidare till skolan. Ojoj, nu dör batteriet på datan vilken sekund som helst! Bye!


Kväll

Nu på kvällen har jag varit å tränat och solat med ronja. Först tog vi bussen till norra sköndal och bytte till en buss mot brandbergen. Så när vi kom på hade vi ingen aning om vi hade hamnat på rätt buss, men det hade vi. Så tillslut kom vi fram och solade i en kvart. Så nu ser jag ut som en riktig prickigkorv i ansiktet utan smink. Efter det tog vi bussen till norra sköndal och bytte sen buss mot centrum. Gick till donken i spöregnet och var lagom blöta när vi kom fram. Så tog vi buss mot masten och gick sen mot friskis & svettis. Vi körde dans fuego, tyckte att det inte alls var så jätte kul faktiskt. Afrodansen var mycket roligare, lite synd att hela saken var helt tänd. Dom skulle släckt ner lite, är mycket skönare att dansa då. Sen missade vi bussen hem, så fick vi sitta och vänta på nästa och när den kom så trodde inte vi att det var den bussen så då fick vi vänta på nästa. Vilka fina buss-inlägg jag gör, dom skulle kunna få en egen kategori, haha!


TAGG!

Om 20min går bussen. Åker till norra sköndal och byter buss mot trollbäcken. Nu ska jag iaf leta rätt på min sport-bh för den är spårlöst försvunnen.
Snyyyygg cheey taggad på att sola och träna ikväll.  NU STICKER JAG!


Även om ett sekel går så ska jag alltid vänta på vår tur

Vaknade 10 minuter innan jag skulle åka till ishallen imorrse. Carro ringe och väckte mej, tur det annars hade jag nog sovit en stund till. Jag trodde att vi hade vanlig träningstid som började elva, men idag så började vi nio. Hade ingen dans, istället barmark. Och sedan började isen kl 10. Vi hade audition och det kom ganska många nya åkare. Gick ganska bra faktist, vi var totalt nitton pers. Egentligen skulle vi vara 21, men Mathilda och Cecilia trodde vi hade den vanliga tiden. Nu ska jag duscha och lite sånt, sen åker jag och solar & tränar med ronja!


Bilder från Vårshowen

Hade ju helt glömt bort att lägga upp bilderna från vårshowen i söndags.  Lägger bara upp bilder på teamet, inget annat.
Alla bilder är lånade från Isabelle Selfvin.


Andra April TvåtusenElva

Precis kommit hem från farmor. Påvägen hem stannade vi på hemköp och sen på Koh Chang å köpte käk där. Satt och sjöng med radion på högsta volym, så går de förbi en snubbe å bara stirrar på mej.  HAHA!
En grön påse ska väl ändå vara grön och inte röd?


Önskeinlägg om Fabienne

När jag börjde rida henne, så var hon knappt inriden. Nu har det gått 1 år och två månader sen första gången jag red henne. Då hade vi inte ens sadel på för att ingen passade och hon var inte så jätte van. Kom ihåg hur vinglig hon var och kunde knappt gå i form. Under den här tiden tycker  jag att vi båda har utvecklats jätte mycket. Innan sommaren förra året hoppade vi för första gången. Helt utan hoppteknik och i oktober i höstas så startade vi våran första clearround 60cm & 70cm. Nollade båda klasserna, även fast det såg förskräckligt ut. Nu hoppar vi ingenting längre men gick över bommar för några veckor sen och hon var jätte duktig. Nu har hon tyvär ont i ryggen så jag har inte ridit på två/tre veckor. Hon har bara blivit tömkörd, longerad och promenerad. Om man bortser att hon har ont i ryggen och tänker istället på hur hon är nu. Så tycker jag att formen har blivit mycket och bakbenen dessutom, som hon får under sig bättre nu i traven.
Blev lite bilder :)


Lördag Morgon 3 April

Vaknade vid halv åtta imorrse och tänkte då gå ut med hunden, men så hörde jag att mina föräldrar var uppe, så då somnade jag om och sov till elva. Riktigt skönt för jag sover aldrig länge på helger för att jag har morgon träning varje gång. Nu ska jag ringa farmor och sen åka dit i nån timma. Just för en stund sen så hoppade min hund upp i den andra soffan där jag hade lämnat min tallrik med brödkanter, så tog han tog, hoppade ner och gick iväg och åt. Vilken hund alltså! haha! ;) (Blir lite besviken nu när statistiken sjunker)


Fredag!

Åkte in en stund till staden med Ronja idag. Så nu kommer värsta långa historien om vår dag, haha. Blir alltid långa texter när vi är ute och åker! När vi hoppa på bussen så mötte vi våran halvknäppa lärare. (Även min mentor) Sen tog vi tunnelbanan  till T-centralen. När vi kom ut på plattan så går de runt nån gubbe och skriker att Gud älskar oss och blabla. Läskig snubbe alltså! Tog ett varv i gallerian och sen när vi kom ut på hamngatan så kommer en spårvagn. Så vi hoppar på! Lantisar vi är alltså som aldrig har åkt spårvagn. Vi åkte hela vägen ut till waldemarsudde på Djurgården. Vi hade ingen aning om vart vi var, bara hoppades på att vi skulle komma tillbaka till sergel. När vi satt på spårvagnen så hoppar de på ett pensionärpar vid nybroplan. Nu i efterhand skulle man ju nästa kunnat tro att de va med i pensionärjävlar. Sen så gick vi till biografen på sergel och köpte biljetter till filmen Hur många Lingon finns det i världen. Ronja ville se den så då gjorde vi det. När vi köpt biljetterna gick vi till donken och käkade där och sen gick vi tillbaka till bion och väntade på att filmen skulle börja. Den va faktist mycket bättre än vad jag trodde att den skulle va. Alla på filmen var jätte söta och gulliga. I slutet satt vi med tårar i ögonen för  att den var så sorglig. Tog bussen hem igen och sen när vi kom till rondellen vid strandallén så ställer det sig en gubbe framför bussen så att han inte kunde köra. Och han vägrade flytta på sig. Lite småknäpp sådär, men de va typ en alkis, så jaja. Lite bilder från dagen:
Ronja och jag på spårvagen. HEMSK BILD!

Precis innan filmen började. Vi la upp bilden på fb och sa att vi skulle se JB filmen Never say Never och alla trodde på det

Efter filmen la vi upp den här, då lugnade alla ner sig lite. HAHAH.
APRIL APRIL!!! :))

Gonatt!


Seg

Hejhej! Gör en jättesnabb uppdatering bara, gör ett längre när jag kommer hem från stan. Ska iaf möta Ronja om 10min så går vi till bussen som går halv. Ska typ kolla på bio eller nått, vet inte riktigt än. Berättar mer om min dag när jag kommer hem!


1 april

Vaknade för någon halvtimma sen men orkade inte gå upp. Nu sitter jag här i soffan och kollar bussar, det går typ bussar dit varann minut. Men på hemvägen går typ var 15 minut. Suck. För sen måste jag hem igen å hemta min väska. Men vad gör man inte för sin lilla hund!  Nu ska jag käka frukost och sminka mej så att jag inte missar den första bussen. Efter skolan ska vi dra in till stan, fast jag vet inte...Vädret ser ju inte så jätte trevligt.  Oj nu går min buss om 45min måste skynda!!!!


RSS 2.0


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!